Előfizetői tartalom

Trump TikTok ultimátuma: felvásárlás vagy betiltás

MTI
Nem bánja, sőt, jóvá is hagyja, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak hétfőn a Fehér Házban, hozzátéve, hogy ha szeptember 15-ig nem jön létre megállapodás a vásárlásról, akkor a TikTokot betiltja az Egyesült Államok területén.

Trump fontosnak mondta, hogy a Bytedance nevű kínai cég birtokában lévő TikTok "biztonságos" amerikai vállalat birtokába kerüljön. Hozzáfűzte, hogy az üzleti megállapodásnak jövedelmezőnek kell lennie az amerikai pénzügyminisztérium számára is. Az amerikai kormányzat álláspontja szerint a kínai videómegosztó nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés