Előfizetői tartalom

A nap ábrája: leleplezték a bankkártyák, mire költenek a magyarok

Portfolio
A ruházati cikkek vásárlása és az éttermek forgalma is visszatért a koronavírus előtti szintre Magyarországon, az utazásra és a szórakozásra költött összegek azonban még messze elmaradnak attól – mutatják az Erste Bank ügyfeleinek bankkártyás költéseit mutató második negyedéves adatok, amelyek összességében erős visszapattanást tükröznek. A barkácscikkeknek kifejezetten jót tett a karantén, az elektronikai cikkek vásárlásra pedig alig volt érezhető a hatása.

Ma ismertette egy online sajtótájékoztatón első féléves adatait a magyar Erste Bank, és a kivetített ábrákból három is érdekes makrogazdasági, azon belül is kiskereskedelmi szempontból. A bank bemutatta ügyfeleinek bankkártyaforgalmi adatait a kártyaelfogadó helyek szerint lebontva, négyhetes bontásban. A nap ábrája egyértelműen az alábbi, amely arról árulkodik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés