Előfizetői tartalom

Minden szektorban vannak nyertesei a koronavírus-válságnak

A járvány minden szektorra másképp hat, de hiba lenne azt gondolni, hogy a túlélés vagy a bukás közötti törésvonalak csupán a szerencsén vagy a szektoron múlnának. Minden szektornak megvannak a maguk relatív nyertesei, akik ha esetleg maguk is elszenvednek veszteségeket, versenytársaikhoz képest mégis jobb pozíciót érnek el. A relatív előny legtöbbször a cégek krízisstratégiáján és alkalmazkodóképességén múlik - írja elemzésében Székely András, a KPMG bank- és pénzügyi szektorért felelős menedzsere.

Mindazon piaci szereplő, akinek nem kellett a válság első napjaiban lehúznia a rolót, ugyanazon  krízisszakaszokon megy keresztül. A vállalatok egy része még a második szakaszra jellemző, középtávú, stabilizációs feladatokat hajtja végre, míg mások már a krízismenedzsment harmadik szakaszába léptek, azaz készítik a hosszútávú, új működési modelljüket. A második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés