Előfizetői tartalom

MNB: a javuló konjunktúrahangulat „V” alakú kilábalásra utal

Az európai összevetésre alkalmas (ESI) konjunktúraindikátor a válság alatt Magyarországon kedvezőbben alakult, mint a visegrádi régió, illetve az eurozóna átlagában. Májusban megindult a hangulatindex javulása, amelynek során hazánk megőrizte előnyét a két országcsoporttal szemben. A bizalom relatíve kedvező szintje, gazdaságpszichológiai oldalról támogatja a gyors „V” alakú visszapattanást. Ezt az egyes ágazatok várakozásai is alátámasztják.

Az Európai Bizottság által havi rendszerességgel megjelentetett Economic Sentiment Indicator (ESI) kérdőíves felmérés fontos támpontot adhat a gazdaság helyzetének megítéléséhez. A COVID-19 típusú koronavírus elterjedése hirtelen és alapvetően rajzolta át a gazdasági folyamatokat és az azokkal kapcsolatos várakozásokat az elmúlt időszakban. A járvány terjedésével párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés