Előfizetői tartalom

Trónra emeli az Airbust a koronavírus?

Bukta Gábor, Concorde Értékpapír Zrt.
Nyertesként jöhet ki az Airbus a koronavírus után és hosszú évekre letaszíthatja a trónról a Boeing-ot. Bár a hangulat most a temetőket idézi, s kevesen gondolhatják, hogy akár aranyévek is állhatnak a repülőgépgyártók előtt. A környezetvédelmi törekvések azonban pozitív lökést adhatnak a szektor szereplőinek, felgyorsíthatják azt a folyamatot, melynek eredményeként a légitársaságok elmozdulnak a zöldebb repülés irányába. Emellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy a diplomáciai kapcsolatokkal jócskán átitatott iparágra nagy figyelmet fog fordítani az EU és az USA egyaránt.

Bukta Gábor, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzőjének írását közöljük. A globális légi ipar top menedzserei napi szinten szólalnak meg a szektor jövőjét firtató kérdésekben – talán a Wizz Air és a Ryanair vezérigazgatóját leszámítva egyöntetűen pesszimistán. Vitathatatlan, a repülőgépek földre kényszerítésével, a légiközlekedés szinte teljes leállásával...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái