Előfizetői tartalom

Áll a bál Amerikában: a két párt civakodása miatt késik a gazdaságvédelmi program, pedig nagy szükség lenne rá

Portfolio
A második gazdaságvédelmi csomagról szóló, hetek óta tartó egyezkedések után az amerikai Demokrata Párt képviselői kompromisszumos megoldással álltak elő: amennyiben a republikánus kormány 1000 milliárd dollárral növelné a csomag összegét, a demokraták elfogadnák, és nem ragaszkodnának az eredeti javaslathoz képest kért további kétezer milliárdhoz. Donald Trump kabinetje gondolkodás nélkül elutasította a javaslatot, így már hetek óta csúszik a második gazdaságvédelmi program.

A kongresszusi demokraták pénteken felszólították a Fehér Házat, hogy tárgyalják meg közösen az újabb gazdaságvédelmi mentőcsomag részleteit - írja a Reuters. Elmondásuk szerint Donald Trump amerikai elnök egyedül nem alkalmas a probléma kezelésére. Trump a hetek óta tartó eredménytelen tárgyalások után azzal fenyegetőzött, hogy a megegyezés helyett rendeletekkel fogja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés