iskola_shutterstock-20180314
Gazdaság

Különleges tervvel készülnek az iskolakezdésre a szomszédban

Portfolio
Szeptember 14-én kezdődik az iskola Romániában és már össze is állt, hogyan indulhat újra az élet az oktatási intézményekben. Az adott településen jegyzett új fertőzöttek száma alapján zöld, sárga vagy vörös forgatókönyv lép majd érvénybe.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A tervet Klaus Iohannis államfő ismertette a héten a Maszol.ro beszámolója szerint. Helyi szinten dől el, hogy melyik iskolában melyik forgatókönyv lép érvénybe. A megyei vészhelyzeti bizottságoknak figyelembe kell venniük az ezer lakosra számított új fertőzések számának átlagát az elmúlt 14 napban.

Ott, ahol ez a szám:

  • 1-nél kisebb, a zöld forgatókönyv lép érvénybe, ami azt jelenti, hogy minden tanuló be fog járni a tanintézménybe;
  • 1 és 3 közötti, a sárga forgatókönyv lép érvénybe, azaz hibrid oktatás lesz: az óvodások és elemi osztályosok bemennek a tanintézményekbe, a VIII-os és XII-es végzős diákok szintén, a többi tanuló egy része pedig bejár, egy része online tanul, az iskola adottságainak függvényében, hogy legyen helyük azoknak, akiknek minden nap be kell járni;
  • 3-nál nagyobb, a vörös forgatókönyv lép érvénybe, ami azt jelenti, hogy teljesen bezár az iskola, és az oktatás kizárólag online zajlik.

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy ha a jelenlegi adatokat vesszük figyelembe, az ország nagy része a zöld csoportba tartozik, tehát a gyerekek többsége szeptember 14-étől szavai szerint be fog járni az iskolába. 

Ha szeptember 14-e környékén nagyon sok koronavírusos megbetegedés lesz az országban, akkor elhalasztják a tanévkezdést

- nyugtatott meg mindenkit.

Magyarország arra készül, hogy szeptember elején normál rendben indul el a tanév. Arról nincs egyelőre hír, hogy a kormány milyen stratégiával készül arra az esetre, ha az ősz elején romlana a járványhelyzet. Az jól látható az elmúlt hetek esetei alapján (Pápa, Sopron), hogy jelenleg a helyi gócok kezelése (tesztelés, kontaktkutatás) az elsődleges cél és a hatóságok célzottan reagálnak a helyi helyzetek esetleges romlására.

jarmuipar szignicsor
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
jarmuipar szignicsor