usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
Gazdaság

A demokraták azt állítják, hogy Trump pénzügyminisztere nem mondott igazat a válságcsomag tárgyalásáról

Portfolio
Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerint akár már a héten megszülethet a megállapodás a republikánusok és a demokraták között az újabb gazdaságvédelmi csomagról, a kongresszusi demokraták szerint viszont a két fél nem egyeztetett, mióta a tárgyalások pénteken összeomlottak - írja a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Továbbra sem egyértelmű, hogy a republikánusok és a demokraták meg tudnak-e egyezni az újabb élénkítőcsomagról, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat enyhítené. Az újabb intézkedések nem várathatnak sokat magukra, mert a kilakoltatási moratórium és a munkanélküli segélyek átmeneti növelése július végén lejárt, és ez 30 millió embert érint.

Pénteken megírtuk, hogy Donald Trump elutasította a demokraták kompromisszumos ajánlatát, amelyben 2 ezermilliárd dolláros összegű csomagot javasoltak (ezzel a demokraták engedtek volna ezernégyszáz milliárdot, míg Trump eredeti, 1000 milliárdos javaslata duplájára nőtt volna). A megegyezésre azért van szükség, mert a Kongresszusnak jóvá kell hagynia a törvényjavaslatot, a Képviselőházban azonban demokrata többség van.

Pénteken Trump azzal fenyegetőzött, hogy rendeleteket fog kiadni a válságkezelő intézkedésekről, és szombaton valóban aláírt néhány rendeletet a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról, a munkanélküli segély növeléséről, a diákhitelek törlesztési moratóriumáról és a személyi jövedelemadó-kedvezményekről. A demokraták szerint ezeknek a rendeleteknek kevés azonnali hatása lesz.

A Képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi elmondta, hogy a pártja nyitott a tárgyalások folytatására, de péntek óta nem érkezett megkeresés a kabinet részéről. A két oldal elképzelése leginkább a munkanélküli segélyek mértékében és a tagállamoknak nyújtott segéllyel kapcsolatban különbözik.

Címlapkép: Getty Images

jarmuipar szignicsor
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
jarmuipar szignicsor