FONTOS Orbán Viktor bejelentette: így hosszabbítják meg a törlesztési moratóriumot
dél-korea hadsereg
Gazdaság

Hatalmas haderőfejlesztési programot jelentett be Dél-Korea

MTI
Nagyszabású hadi fejlesztésekről adott hírt hétfőn a dél-koreai védelmi minisztérium, a tárca közleménye egyebek közt saját, az izraeli Vaskupolához hasonló rakétaelhárító rendszer kiépítését is bejelentette.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A minisztérium szerint az új légvédelmi rendszer elsősorban a főváros, Szöul térségének az infrastruktúráját lesz hivatva megvédeni az észak-koreai nagy hatótávolságú rakétákkal szemben. A tervek szerint e rendszert a 2020-as évek végén, esetleg a 2030-as évek elején helyezik üzembe.

A tárca részéről azt is elmondták, 2021-ben tervezik egy könnyű repülőgép-hordozó üzembe helyezését, valamint bejelentették, hogy az ország harci repülőgépek gyártásába kezd.

Amennyiben a fejlesztések sikeresek lesznek, Dél Korea lesz a tizenharmadik, saját fejlesztésű harci repülőgéppel rendelkező ország a világon - tette hozzá a tárca, amely nagy hatótávolságú föld-levegő és hajó-levegő rakéták gyártását is előirányozta.

Dél-Korea 2016-ban, KF-X kódnév alatt indította a saját fejlesztésű harci repülőgépek gyártását célzó programját, leváltandó a szolgálatban lévő, de már elavult F-4 és F-5 modelleket. A Tervek szerint a repülőgépek 2026-ra készülnek el.

A hétfőn nyilvánosságra hozott tervek közt szerepel továbbá egy 3600 és egy 4000 tonnás tengeralattjáró építése is, amelyekkel kapcsolatban a tárca nem zárta ki azt sem, hogy ezek a járművek atommeghajtásúak lesznek.

A minisztérium 2025-ig katonai megfigyelő műholdak felbocsátását és pilóta nélküli felderítő gépek üzembe helyezését is tervezi annak érdekében, hogy képes legyen a Koreai-félsziget teljes, közel valósidejű megfigyelésére.

A közlemény leszögezi, hogy a tervezett, mintegy 253 milliárd dollár értékű fejlesztések kapcsán Szöul együttműködik a monetáris hatóságokkal.

orbanvarga
jpmorgan shutter
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
orbanvarga