Koronavírus
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: 35 új fertőzött egy nap alatt, elhunyt 3 beteg

Portfolio
35 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt három krónikus beteg - írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel 4731 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt napokban megemelkedett a beazonosított új esetek száma, az országban új gócpontok alakultak ki. Miután az elmúlt napokban gyorsult a vírus terjedése, így az aktív koronavírusos esetek száma is emelkedésnek indult. Egy nap alatt Hajdú-Bihar megyében találták a legtöbb, 10 új beteget, Budapesten pedig 8 fertőzöttet regisztráltak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4731 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt három krónikus beteg, így az elhunytak száma 605 fő, 3525-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 601 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 61 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

"A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk" - írja a koronavirus.gov.hu.

Az elmúlt napokban megemelkedett a beazonosított új esetek száma, az országban új gócpontok alakultak ki, a kontaktkutatások során pedig újabb és újabb betegeket azonosítottak. Az új betegek 7 napos mozgóátlaga június eleji csúcsára emelkedett. Ezzel együtt is Magyarországon visszafogottabb a vírus terjedése, mint egyes környező országokban.

Miután az elmúlt napokban gyorsult a vírus terjedése, így az aktív esetek száma is emelkedésnek indult (többen betegszenek meg, mint amennyien meggyógyulnak):

A vírus terjedése nyomán az elhunytak számában is látható az emelkedés. Tegnap 3 fő hunyt el a koronavírussal összefüggésben, miközben az elmúlt hetekben jellemzően 0 és 1 között alakult az elhunytak száma. Ahogy az alábbi grafikonon is látható, július második felében nem volt halálos áldozata a vírusnak, augusztusban azonban már voltak elhunytak. Várhatóan a következő napokban is lesznek majd a vírussal összefüggésben elhunytak, hiszen a betegség terjedőben van az országban.

A tegnapi napon elhunyt 3 fő mindegyike krónikus betegségben szenvedett:

elhunytak0810
Forrás: koronavirus.gov.hu

Egy nap alatt Hajdú-Bihar megyében találták a legtöbb, 10 új beteget, Budapesten pedig 8 fertőzöttet regisztráltak. Veszprémben 6 új betegnél állapították meg az új koronavírust, a többi esetet az országban elszórva detektálták (1-2 fertőzött az egyes megyékben).

terkep0810

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy akár 10-20-szor annyi beteg is lehet, mint amennyit regisztrálnak, sokaknak azonban enyhék a tüneteik. Éppen ezért fontos, hogy aki betegnek érzi magát, az maradjon otthon, illetve újra egyre fontosabbá válik a maszkhasználat és a távolságtartás betartása az egészségesek számára is, hiszen az esetszámok stabil emelkedést mutatnak.

Címlapkép: Getty Images

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
brusszel europai unio