koronaviruscoronavirus
Gazdaság

Koronavírus: megvan az első hivatalos oltás, szkeptikus a világ

Portfolio
A John Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint 20 millió fölé emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzések száma a világon, ennek negyedét az USA-ban tartják nyilván. A halottak száma 736 ezer, a gyógyultaké 12 millió fölé emelkedett.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Tovább terjed a koronavírus a pápai gócpontban: egy óvodát is be kellett zárni

Keddtől bezárják a pápai Vajda Péter Lakótelepi Óvodát, miután kiderült, hogy az egyik gyerek koronavírus-tesztje pozitív lett - írja az Index.

Tovább a cikkhez

A munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják a koronavírus okozta traumát

A koronavírus helyzet miatt munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják ezt a traumát, ha csak nem kapnak azonnali támogatást a kormányoktól -az ENSZ munkaügyi szervezete (ILO) megállapítása szerint.

Tovább a cikkhez

Németország egyre több spanyol területtől óvainti a lakosokat

Újabb spanyol régiókra adott ki beutazási figyelmeztetést Németország a koronavírus gyorsabb trejedése miatt. Az új területek között van Madrid és Basque régió. Korábban már Aragon, Katalonia and Navarra térségek esetében felhívták a német lakosok figyelmét, hogy kerüljék a halaszthatalan utakat ezekbe a spanyol régiókba.

Magyarország már egy héttel korábban a "sárga országok" közé sorolta Spanyolországot.

(Reuters) 

A WHO nem tanácsolja a fogászatban az aeroszollal járó eljárások alkalmazását

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolja, hogy a fogászatban mellőzzék a levegőben porladással terjedő anyagok, vagyis aeroszolok keletkezésével járó eljárásokat, például a nagy sebességű, ultrahangos készülékek alkalmazását.     

Mobilon foglalhatnak szabad helyeket a brazil strandolók a járvány idején

Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy újra engedélyezi a tartózkodást a város világhírű strandjain, ha a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságban helyezkednek el a strandolók, helyüket mobil alkalmazáson keresztül is foglalhatják.

Tovább a cikkhez

Több mint 1100 új esetet regisztráltak az Egyesült Királyságban

Kedden 1148 új koronavírus fertőzötted regisztráltak az Egyesült Államokban. Egy nappal korábban 816, míg vasárnap 1062 estről számoltak be a hatóságok. Június óta nem emelkedett az esetszám ezer fölé - írja a CNN. 

7 millió átverős koronavírusos posztot törölt a Facebook

7 millió posztot törölt a Facebook 2020 második negyedévében, amiért szerintük az hamis információkat közölt az új típusú koronavírusról – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Az elmúlt 24 órában 139 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában a helyi egészségügyi minisztérium keddi jelentése szerint.

Tovább a cikkhez

Már 106 millió dollárt buktak az amerikaiak koronavírusos csalások miatt

Körülbelül 106 millió dollárt bukott már az amerikai lakosság a Covid-19 járványhoz köthető csalások miatt – derül ki a Federal Trade Comission adataiból.

Tovább a cikkhez

Továbbra is emelkedő tendenciát mutat a fertőzöttek száma Hollandiában

Az elmúlt hét folyamán 4036-tal emelkedett a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma, ami az azt megelőző hét adataihoz képest 56 százalékos növekedést jelent. Belgiumban tovább lassult a járvány terjedésének üteme. Luxemburg a fertőzésszám jelentős csökkenéséről számolt be kedden.

Hollandiában az elmúlt 24 órában 779 ember esetében lett pozitív a vírusteszt eredménye, ezzel 60 837-re emelkedett a járvány megjelenése óta feljegyzett fertőzöttek száma. Jelenleg 32 451 aktív fertőzöttet tartanak nyilván az országban. A hatóság azt közölte, hogy a vírus szaporodási száma 1,3-ra emelkedett, ami azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött 130 embert fertőz meg az országban. Ez a szám egy hete 1,2 volt. Az illetékes hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a legtöbb friss fertőzött a Hollandiába visszatérők közül kerül ki. A múlt hét folyamán 408 hazatérő nyaraló vírustesztje bizonyult pozitívnak, ami az összes tesztelt 43 százalékát teszi ki.

A belga nemzeti közegészségügyi intézet keddi bejelentése szerint a járvány terjedésének üteme tovább lassult. Az új fertőzöttek átlagos napi száma 588, ami mindössze 11 százalékkal magasabb az előző hét adatainál. Belgiumban a járvány helyi megjelenése óta megerősített esetek száma 74 620.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában egy ember halt meg a vírushoz köthetően. A járvány helyi megjelenése óta 122 ember halt meg a betegségben, péntek óta hárman. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt nap folyamán 26 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét, ami kevesebb, mint a fele az elmúlt két hétben közölt adatoknak.

(MTI)

Fertőzött lett egy háziorvos asszisztense - Több mint száz betegnek is továbbadhatta a vírust a Pest

A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal, a község polgármestere elmondta, hogy 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben – írja a hvg.hu.

Tovább a cikkhez

Fertőzött lett egy háziorvos asszisztense - Több mint száz betegnek is továbbadhatta a vírust a Pest

A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal, a község polgármestere elmondta, hogy 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben – írja a hvg.hu.

Tovább a cikkhez

A Szputnyikról nevezik el a koronavírus-vakcinájukat az oroszok

Szputnyik V-nek nevezi el Oroszország a világelsőként jóváhagyott koronavírus-vakcinát, mivel az orosz kormány úgy véli, a siker hasonló volumenű, mint amikor a hidegháború során a Szovjetunió fellőtte az űrbe a világ első műholdját – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Aggódik a tudományos világ az orosz csodavakcina miatt

Az új koronavírus okozta Covid-19 elleni orosz vakcina bejegyzésének keddi bejelentésére a világ vezető egészségügyi szakértői kétségeiket fejezték ki.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megvan az első hivatalos oltás, szkeptikus a világ

A John Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint 20 millió fölé emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzések száma a világon, ennek negyedét az USA-ban tartják nyilván. A halottak száma 736 ezer, a gyógyultaké 12 millió fölé emelkedett.

Tovább a cikkhez

Franciaországban továbbra sem engedik a több ezer fős tömegrendezvényeket

A francia kormány meghosszabbította az 5000, vagy annál nagyobb létszámú tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat október 30-ig - mondta Jean Castex miniszterelnök kedden. A helyi hatóságok azonban kérhetnek mentességet a tilalom alól. Azért döntöttek így, mert az elmúlt napokban súlyosbodott a járvány az országban. 

(CNN)

Először rendeltek el országos kijárási korlátozásokat Bhutánban

Először rendeltek el országos kijárási korlátozásokat a hatóságok kedden Bhutánban, miután egy külföldről hazatérő állampolgárnak a kötelező karantén elhagyása után pozitív lett a koronavírustesztje.    A kormány azután döntött az intézkedésről, hogy egy Kuvaitból hazatérő, 27 éves nőnek pozitív lett a tesztje a karantén elhagyása után, ami azt jelenti, hogy már a fővárosban, Timpuban kaphatta el a fertőzést. Az érintett több mint kétszáz emberrel kerülhetett kapcsolatba az utóbbi napokban. A tájékoztatás szerint korlátozzák a lakosság szabad mozgását, zárva maradnak az iskolák, a különböző hivatalok és irodák, valamint a kereskedelmi létesítmények. Az intézkedés minimum öt napig, maximum három hétig lesz érvényben. (MTI)

Reagált a WHO az orosz vakcina hírére

Egyeztet az Egészségügyi Világszervezet az orosz hatóságokkal arról, hogyan tudná a szervezet is elfogadni az Oroszországban már bejegyzett, az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni első orosz vakcinát - közölte kedden a WHO szóvivője.

Tovább a cikkhez

Újabb nagy összeget ad az EU a koronavírus elleni harcra

A koronavírus okozta világjárvány visszaszorítása érdekében az Európai Unió 128 millió euróval (mintegy 45,2 milliárd forinttal) támogat 23 új kutatási projektet - közölte az Európai Bizottság kedden.

Tovább a cikkhez

Itt a kormány hivatalos bejelentése az iskolakezdésről - A szünidőket is meghatározták

A normális, megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet. A hamarosan megjelenő rendelet szerint a tanév hagyományosan indulhat  szeptember 1-jén. A koronavírus-járvány  hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást. Ugyanakkor sok országban jelentősen nő a fertőzések száma és a hazai adatok is óvatosságra intenek. Ezért a kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a helyzetet és szükség esetén további intézkedésekről dönt - tudatta kedd kora délutáni közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tovább a cikkhez

A magyar családok felének van csak két hónapra elegendő pénzügyi tartaléka

A magyar háztartások mindössze felének van annyi megtakarítása, amennyivel legalább két hónapot át lehet vészelni, illetve azok, akik a koronavírus-járvány hatására munkanélküliek lettek, átlagosan három hónapra elegendő tartalékkal rendelkeznek.

Tovább a cikkhez

Most beárazhatják a válság hatását Magyarországon – Leminősítés is jöhet?

Péntekre két hitelminősítő is beidőzítette a magyar adósosztályzat felülvizsgálatát, a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s is késő este teheti közzé döntését. A vizsgálatot vélhetően meghatározza majd a koronavírus-járvány, illetve annak gazdasági hatásai, nagy kérdés, hogyan értékelik majd a válságot a magyar gazdaság szempontjából a szakértők. Nem biztos, hogy a rövidtávú negatív hatásokra reagálnak majd a hitelminősítők, de a romló prognózisok miatt akár a kilátás rontása, vagy végső esetben a leminősítés is benne lehet a pakliban.

Tovább a cikkhez

Tombol a járvány Romániában, jön az új kurzarbeit

Románia is munkahelyvédelmi bértámogatással ösztönzi a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeket, hogy leépítések helyett rövidített munkaidő bevezetésével tartsák meg alkalmazottaikat. Keleti szomszédunkban újabb 1215 embernél mutatták ki az utóbbi napon a koronavírust, ezzel meghaladta a 30 ezret kedden az ismert aktív fertőzöttek száma.

Tovább a cikkhez

Ukrajnában még mindig durva a helyzet

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, keddre ismét több mint 1100 új beteget regisztráltak, az azonosított fertőzöttek száma immár meghaladta a 83 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján. Ezek alapján az elmúlt napon az igazolt fertőzöttek száma 1158 új esettel 83 115-re, az elhunytaké pedig 29 újabb halálos áldozattal 1951-re nőtt. Eddig 44 934-en gyógyultak meg, közülük előző nap 575-en. Jelenleg 36 230 kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 554-gyel nőtt. A múlt héten szombaton és vasárnap némileg lassult, de az azokat megelőző napokban gyorsuló ütemben terjedt a fertőzés és sorozatban döntött rekordokat, a pénteken feljegyzett új betegek száma 1489 volt, ami a járvány kitörése óta az eddigi legmagasabb napi növekmény. (MTI)

Újra felbukkant a koronavírus Új-Zélandon

Négy új koronavírus-fertőzést regisztráltak Új-Zélandon kedden, több mint száz nap óta ezek az első, közösségen belüli fertőzések. Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök újságíróknak azt mondta, noha az esetek egyetlen, aucklandi család tagjaira korlátozódnak, több munkahely is érintett. "Noha mind nagyon keményen dolgoztunk rajta, hogy megelőzzük ezt, nem zártuk ki a lehetőségét, és fel vagyunk rá készülve" - szögezte le Ardern. (MTI)

Koronavírus Magyarországon: figyelmeztetést adtak ki az elmúlt napok legnagyobb tanulságáról

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe – adott ki figyelmeztetést a Koronavírus Sajtóközpont.

Tovább a cikkhez

Csak a koronavírus növeli a magyar gazdaság készpénzigényét?

Áprilisban láthattuk a hírt, hogy idén márciusban 227 milliárd forinttal nőtt februárhoz képest a forgalomban lévő készpénz állománya Magyarországon („A koronavírus-járvány döbbenetes nyertese: a jó öreg készpénz”), és ezzel a forgalomban lévő készpénzállomány új csúcsot ért el. Ezen a növekedésen azonban nincs mit csodálkozni. A koronavírus (COVID-19) járvány természetes gazdasági következménye a készpénzállomány növekedése, miközben a magyarországi viszonyokra jellemző magas fajlagos készpénzarány tényleg érdekes, fontos jelenség, amelyet érdemes lenne mélyebben is elemezni.

Tovább a cikkhez

Megjött Vlagyimir Putyin nagy bejelentése a koronavírus-vakcináról

Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. Egyik lányát már be is oltották.

Tovább a cikkhez

Kína enyhíti a beutazási tilalmat

Kína a jövő héttől enyhíti a beutazási tilalmat egyes európai országok állampolgáraival szemben, lehetőséget nyújtva a kínai tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérésére. Kína európai külképviseleteinek hivatalos weboldalán kedden jelent meg közlemény, amely szerint augusztus 17-től 36 európai ország állampolgárai nyújthatnak be kínai vízumkérelmet, amennyiben rendelkeznek érvényes kínai tartózkodási engedéllyel vagy családegyesítésre jelentkeznek. Az országok listáján a 27 uniós tagállam - köztük Magyarország - mellett Albánia, Észak-Macedónia, Izland, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Norvégia, Szerbia, Svájc és az Egyesült Királyság szerepel. Az új szabály alapján benyújtott munka- vagy családegyesítési vízumkérelmeket díjmentesen bírálják el a kínai külképviseletek. (MTI)

Erős július: hat éve nem alapítottak ennyi céget Magyarországon

Magyarországon 2020 júliusában 2942 új vállalkozást jegyeztek be, utoljára 2014-ben volt ilyen magas a cégalapítások száma egy hónap alatt - közölte az Opten céginformáció szolgálató kedden az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Politikai kampányok: a koronavírus nem lehet akadály Montenegróban

Engedélyezte a száz főnél nem tömegesebb szabadtéri, és ötven főnél nem nagyobb zárttéri politikai rendezvények megtartását a koronavírus-járvány kezelésével megbízott montenegrói válságstáb, ezzel segítve a pártok kampányát az augusztus 30-i parlamenti választások előtt. A válságstáb korábban teljesen megtiltotta a tömeges rendezvények megszervezését.

Montenegróban hétfőre 3618-ról 3696-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában négy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 68-ra nőtt. Szerbiában hétfőről keddre 28 099-ről 28 262-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Június közepe óta nem volt ilyen alacsony a napi új esetszám, mindössze 163 fertőzöttet regisztráltak 24 óra alatt. Koszovóban egy nap alatt 10 247-ről 10 419-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizennéggyel 341-re a halálos áldozatok száma. Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 839-ről 11 942-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Bosznia-Hercegovinában hétfőről keddre 14 318-ról 14 491-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és tizenhatan haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 421-re emelkedett. (MTI)

Kiderült, mennyien adatnák be maguknak a koronavírus elleni vakcinát Magyarországon

A magyarok szerint lesz koronavírus elleni védőoltás, és a többség úgy gondolja, legkorábban egy év múlva lesz elérhető mindenki számára. A lakosság 55 százaléka nagy valószínűséggel beadatná magának a jóváhagyást kapott vakcinát – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból, amely megerősítette, hogy a magyarok bíznak az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerekben.

Tovább a cikkhez

Kínaellenes összefogás formálódik a térségben, amelynek a világ 4 jelentős országa is a tagja lesz

Az India és Kína közötti júniusi fegyveres konfliktus felgyorsítja India szemléletváltását, és a semleges pozícióból kimozdulva szorosabban integrálódhat a Quad nevű együttműködésbe, amelynek Ausztrália, Japán és az Egyesült Államok is tagja. Mindhárom országnak konfliktusokkal terhelt a kapcsolata Kínával, és utóbbi növekvő agressziója felgyorsíthatja a négyek együttműködését.

Tovább a cikkhez

Megvédik az ausztrál őslakosokat

Az ott élő őslakosok védelmének érdekében 2022-ig nem léphetnek be Ausztrália Északi Területére az ország koronavírus-járvány által erősen sújtott régióiból - jelentették be kedden a helyi hatóságok. Az államnak nem minősülő térségbe már korábban sem léphettek be a gócnak számító dél-ausztráliai Victoria államból és Sydney városából. Michael Gunner, a terület miniszterelnöke pedig az ABC ausztrál műsorszóró társaságnak adott interjújában úgy vélte, a korlátozásokat Ausztrália több más régiójára is ki kell terjeszteni. Leszögezte: a rendelkezéseket elsősorban az ott élő őslakosok védelmében hozzák, akiket a világ egyik legveszélyeztetettebb népcsoportjának nevezett. Hozzátette, hogy a határellenőrzés legalább 18 hónapig tart majd. (MTI)

Koronavírus Magyarországon: hat megyében és Budapesten találtak új fertőzötteket

15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4746 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3527-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 614 fő.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: átlépte a 20 milliót a fertőzöttek száma

A legfertőzöttebb ország a hivatalos esetszámokat tekintve a USA több mint 5 millió fertőzöttel, majd Brazília és India következik.

A halálesetek számában is az USA vezet, Brazília után azonban Mexikó áll a harmadik helyen.

A gyógyultak számát tekintve Brazília áll az élen, a latin-amerikai országot az USA és India követi.

Címlapkép: Getty Images

Nagy meglepetés a magyar inflációban!

Júliusban az elemőzi várakozásokat jócskán meghaladó, 3,8%-os volt az éves drágulás üteme Magyarországon. Egy hónappal ezelőtt még 2,9%-os volt az infláció, és bár az emelkedés várható volt, az előrejelzések konszenzusa mindössze 3,2-3,3% volt. Ilyen nagy meglepetést nagyon régen okozott utoljára inflációs adat.

Tovább a cikkhez

Kiegészítő termékből a legkeresettebb árucikk: jól jött ki a járványhelyzetből a magyar cég

Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött az 1991-ben alapított, orvostechnikai eszközök gyártásával, forgalmazásával és javításával foglalkozó REX-SAN Kft. A járvány berobbanásával szélsőségesen kettős volt a termékek iránti kereslet változása: sok termék forgalma szinte teljesen megállt, míg másoké – köztük a védőfelszereléseké – sosem látott mértékben megugrott. Ennek köszönhető, hogy idén áprilisban a cég közel 30 évének a legjobb hónapját zárta. A cégvezető a Portfolio-nak többek között arról beszélt, milyen kihívások elé állította a vállalkozást az új helyzet, és hogyan befolyásolják a cég jövőjét az elmúlt hónapok tapasztalatai.A Portfolio cikksorozatában olyan kkv-kat mutatunk be, amelyek az elmúlt hónapok viszontagságai között is tudtak növekedni, és úgy tűnik, igazi válságálló céggé formálódtak. A cikksorozat médiatámogatója a Budapest Bank Business.

Tovább a cikkhez

Idén is lesz közgazdász vándorgyűlés - csak máshogy

A koronavírus-járvány nemzetgazdasági hatásai és a kilábalás kihívásai több előadásban és kerekasztal-beszélgetésben is visszaköszönnek majd az 58. Közgazdász-vándorgyűlésen. A tanácskozást – a járvány okozta kockázatokat mérlegelve – 2020. szeptember 24–25-én a digitális térben, élő, internetes videóközvetítések formájában szervezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). A konferencia előadásait bárki ingyenesen figyelemmel követheti majd a rendezvény honlapján.

Tovább a cikkhez

Iskolakezdés szeptemberben: rendkívüli intézkedésekkel készül a kormány

A kormány és a pedagógusok továbbra is arra készülnek, hogy hagyományos rendben kezdődhet meg szeptemberben az új tanév, de folyamatos az egyeztetés a lehetséges forgatókönyvekről. A szakminisztérium a Magyar Nemzettel azt közölte, hogy részletes járványügyi intézkedési protokollt készítenek, amelyet hamarosan eljuttatnak az iskolákhoz.

Tovább a cikkhez

Megszenvedi a Raiffeisen is a koronavírust, de nincs dráma a banknál

A 143 millió eurós elemzői konszenzust felülmúló, 192 millió eurós adózott eredményről számolt be ma reggel közzétett második negyedéves gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International. A koronavírus ellenére az osztrák bankcsoport több korábbi pénzügyi célkitűzését is megerősítette, idén azonban csak 5% körüli tőkearányos megtérülésre számít. A magyar leánybanknál az első negyedéves 10 millió eurós veszteséget most egy 32 millió eurós nyereség követte.

Tovább a cikkhez

Trump megint nekiment Kínának a koronavírus miatt

Hétfői sajtótájékoztatóján ismét Kínát okolta a koronavírus-járvány kitörése miatt Donald Trump amerikai elnök. A közelgő választások előtt arra szólította fel az amerikaiakat, hogy ne csináljanak politikai kérdést a járványból.

Tovább a cikkhez

A spanyolok beismerték, hogy nem tudják kordában tartani a járványt

A spanyol egészségügyi hatóságok beismerték hétfőn, hogy nem sikerült "tökéletesen" megakadályozniuk az új koronavírus terjedését, miután az elmúlt két hétben Spanyolországban jelentették a fertőzöttek számának legnagyobb mértékű növekedését a nyugat-európai országok közül.

Tovább a cikkhez

Üdítőitalból is kevesebb fogy a járvány alatt

Mintegy 8 százalékkal 1177 millió literre csökkent az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák eladott mennyisége az első fél évben a tavalyi év hasonló időszakához képest - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség titkára az MTI-vel.

Tovább a cikkhez
MNB épület getty
ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
MNB épület getty