london nagy britannia city
Gazdaság

A skótok többsége elszakadna Londontól

MTI
A skótok többsége támogatná az elszakadást az Egyesült Királyságtól - derül ki a legnagyobb brit közvélemény-kutató intézet, a YouGov friss felmérésének szerdán közzétett eredményeiből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A The Times című lap számára készített felmérés szerint egy népszavazáson Skócia lakosságának 53 százaléka szavazna a függetlenségre, ez 2 százalékpontos növekedést jelent a januári adatokhoz képest.

A közvélemény-kutatás bátorítólag hathat azokra, akik újabb referendumot sürgetnek, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból.

A skót függetlenségről 2014-ben már tartottak egy népszavazást, amelyen 55:45 arányban a maradás támogatói kerültek többségbe.

A YouGov arról számolt be, hogy a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) jelen állás szerint elsöprő győzelemre számíthat a jövő évi választásokon.

A párt támogatottságának erősödése a jelek szerint részben annak köszönhető, hogy sokak szerint Skóciában jobban kezelték a koronavírus-válságot, mint Angliában.

A válaszadók 72 százaléka elégedett Nicola Sturgeon skót miniszterelnök munkájával, míg Boris Johnson brit kormányfő esetében az a szám mindössze 20 százalék.

Címlapkép: Getty Images

orbanvarga
jpmorgan shutter
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
orbanvarga