Előfizetői tartalom

Elhalasztották az amerikai-kínai kereskedelmi alku mai felülvizsgálatát, ami most mindkét félnek jó

Portfolio
Mára, azaz szombatra tervezték volna az amerikai és kínai kormányzati vezetők azt a videókonferenciát, amelyen áttekintették volna a február 15-én kötött amerikai-kínai első fázisú kereskedelmi megállapodás haladását, de bizonytalan időre elhalasztották – tudta meg a Reuters. Ez a halasztás azonban most a jelek szerint mindkét félnek jó, mert egyrészt a kínai kommunista párt vezető tisztségviselői meg tudják rendezni a most esedékes konferenciájukat, míg az amerikaiak bízhatnak abban, hogy a kínaiak tovább pörgetik a különféle termékek felvásárlását, ami éppen az utóbbi hetekben gyorsult fel.

A február 15-én kötött megállapodásnak ma lenne a szerződés szerinti első hathavi felülvizsgálata és az bizonyos, hogy a kínaiak részben Donald Trump amerikai elnök újraválasztási esélyeinek tudatos csökkentése miatt, részben a koronavírus-válságból eredő gazdasági sokk miatt időarányosan jócskán elmaradtak attól a céltól, amit vállaltak idénre: 77 milliárd dollárral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés