eső autó kocsi utca getty stock
Gazdaság

Felhőszakadás Budapesten, figyelmeztetést adtak ki az ország több pontjára

Portfolio
Szombat este több helyen, legnagyobb számban az ország középső tájain (Dunántúl középső és délkeleti, illetve az Alföld középső, délnyugati részén) számíthatunk zivatarokra, melyeket intenzív csapadék, helyenként felhőszakadás (20-40, egy-egy helyen 40 mm feletti csapadék), néhol 60-70 km/h-s szél, jégeső kíséri. A főváros északi része kapta a legtöbb csapadékot, különösen Újpest, Angyalföld és Óbuda.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A térségünkben örvénylő sekély ciklon hatására többfelé alakultak ki záporok, zivatarok az országban. A legintenzívebb gócok az Északi-középhegységben és a főváros tágabb környezetében alakultak ki. A lassan araszoló intenzív cellák több helyen okoztak kiadós felhőszakadást, melyet helyenként kisebb szemű jégeső is kísért - írja az időkép.hu.

A főváros északi része kapta a legtöbb csapadékot, különösen Újpest, Angyalföld és Óbuda; Újpesten eddig 37 millimétert mértek. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék buszmegállókat, parkokat, utcákat öntött el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szombat este még több helyen, legnagyobb számban az ország középső tájain (Dunántúl középső és délkeleti, illetve az Alföld középső, délnyugati részén) számíthatunk zivatarokra, melyeket intenzív csapadék, helyenként felhőszakadás (20-40, egy-egy helyen 40 mm feletti csapadék), néhol 60-70 km/h-s szél, jégeső kíséri. Késő este, éjszaka kevésbé valószínű zivatar.

Vasárnap hajnalban az északnyugati országrészben ismét labilizálódik a légkör, újabb csapadékrendszer várható. Először a Kisalföldön, Alpokalján, később kelet felé terjedve az Észak-Dunántúlon máshol is várható az eső, zápor mellett helyenként zivatar is.

A déli, délutáni órákban nagyobb számban inkább Dél-Dunántúlon és a Dunától keletre várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás (20-40, néhol akár 50-60 mm csapadék) társulhat, de egy-egy helyen 60-70 km/h feletti szél és jégeső is kialakulhat - írja az OMSZ.

Címlapkép: Getty Images

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
brusszel europai unio