Előfizetői tartalom

Kisebb már a fagyizás kockázata Magyarországon, de a koronavírus ezt is felbolygatta

MTI
Mivel sok helyen már zárt láncon keresztül jutnak el a hűsítő édességek a magyarországi cukrászdákba, ezért a korábbi éveknél kisebb az ételfertőzés okozta kockázat, de a koronavírus miatt most is oda kell figyelni a fagylaltozók környékén – írja a szombati Magyar Nemzet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzési tapasztalatai alapján.

A hivatal tájékoztatása szerint míg korábban a cukrászmesterek saját receptúrája szerint, hagyományos alapanyagok - tej, cukor, tojás - felhasználásával készített, helyben főzött fagylaltok voltak a jellemzőek, mára biztonságos alapanyagok, adalékok, színezékek felhasználásával, zárt rendszerben készülnek a hűsítő édességek. A technológia változásának köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés