Előfizetői tartalom

Elképesztő mennyiségű pénzt költ Magyarország a hadsereg fejlesztésére, és ez még csak a kezdet

Százmilliárdokat költött már Magyarország haderőfejlesztésre a közelmúltban, legutóbb épp a múlt héten írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy egymilliárd dolláros rakétabeszerzési megállapodást az Egyesült Államokkal. A haderőfejlesztésnek ezzel még közel sincs vége; a magyar GDP egyre nagyobb szeletét alkotja majd a honvédelem a következő években, 4 éven belül pedig elérhetjük a NATO által elvárt, 2%-os arányszámot is. A növekvő büdzséből következik, hogy az eddig bejelentett fejlesztések mellett a közeljövőben várhatóan újabb, hatalmas volumenű vásárlások lesznek, hamarosan újabb harcjárművek és gyalogsági eszközök, hosszabb távon pedig újabb repülőgépek is beszerzésre kerülhetnek.

Rengeteg pénzt költöttünk fegyverekre A múlt héten írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy rekordösszegű, mintegy 1 milliárd dollár értékű megállapodást az Egyesült Államok nagykövetével, David Cornsteinnel amerikai AMRAAM-rakéták és légvédelmi rendszerkomponensek beszerzésének szándékáról. Bár a megállapodás konkrét részleteit homály fedi, a rakéták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés