Előfizetői tartalom

Kiderül, mekkorát ugrott a magyar adósságráta

Portfolio
Az elszálló költségvetési hiány és a vártnál nagyobb gazdasági visszaesés miatt biztosan jelentősen emelkedett a GDP-arányos adósságunk a második negyedévben, hétfő reggel az MNB előzetes adataiból az is kiderül, mennyivel. Miközben itthon csak háromnapos lesz a hét az ünnep miatt, külföldön épp a hét végén jönnek majd az újabb fontos konjunktúraadatok.

Itthon nem kell sokat várni a hét legfontosabb adatára: rögtön hétfő reggel közzéteszi az MNB a pénzügyi számlák második negyedéves adatait. Sok örömünk várhatóan nem lesz az adatban, hiszen azt már tudjuk, hogy a költségvetési hiány hatalmasra hízott, a gazdaság visszaesése pedig nagyobb volt a vártnál. Éppen ezért a tavaly év végi 66,3%-ról szinte biztosan jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés