Előfizetői tartalom

Rendkívüli EU-csúcsot hívtak össze szerdára, a fehérorosz tüntetők mellé állnak az uniós vezetők

Portfolio
Ma rendkívüli videókonferenciás uniós csúcstalálkozót hívott össze szerdára Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a fehérorosz helyzet miatt és azt jelezte, hogy egy olyan közleményt fog kiadni a 27 uniós állam vezetője, amely a fehérorosz tüntetők melletti szolidaritást fogja kifejezni. Emellett a mostani fehérorosz vezetők elleni szankciók kérdését is megvitatják az uniós vezetők, illetve azt is, hogy milyen módokon lehet segíteni anyagilag a fehérorosz embereket.

A napokban nagyon felpörögtek a fehérorosz események, hiszen a hétvége mindkét napján telefonon egyeztetett egymással Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehéroroszok esetleges katonai megvédéséről is, miközben vasárnap több százezres tüntetés zajlott Minszkben Lukasenka ellen és az erőszakkal bebörtönzött tüntetők szabadon bocsátása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés