Előfizetői tartalom

A demokraták törvényjavaslatban garantálnák, hogy megtartják a szavazást novemberben

Portfolio
Az amerikai Képviselőház kongresszusi demokratái előterjesztettek egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében a levélszavazatokat még aznap fel kéne dolgozni, valamint 25 milliárd dollárral növelnék a szervezet támogatását, valamint eltörölnék a hivatal új vezetője, Donald Trump szövetségese által hozott intézkedéseket - számol be a Reuters. A demokraták ezzel biztosítanák, hogy a szavazást akár levélszavazás formájában is meg lehet tartani. Donald Trump elnök korábban kivitelezhetetlennek nevezte a levélszavazást, és a választások elhalasztását vetette fel - holott ez a Kongresszus hatáskörébe tartozik, és még nem volt rá példa.

A benyújtott törvényjavaslatról szombaton dönt a demokrata többségű Képviselőház, arra viszont kevés esély van, hogy a republikánus többségű Szenátus is elfogadja a javaslatot. A demokraták és egyéb kritikusok azzal vádolják a republikánus elnököt, hogy akadályozni próbálja a postát a levélszavazások lebonyolításában, mivel Joe Biden demokrata elnökjelölt magabiztosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái