Előfizetői tartalom

Éles fordulat a fehéroroszoknál – Leverik a tüntetéseket

Portfolio
Amíg az uniós vezetők példátlan módon egy külső, harmadik ország ügyében tartottak ma rendkívüli csúcstalálkozót, addig Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kiadta az utasítást, hogy a belügyi szervek tegyenek rendet Minszk utcáin, lényegében verjék le a tüntetéseket. Ez éles fordulat ahhoz az enyhébb hatósági hozzáálláshoz képest, ami az elmúlt napokban volt tapasztalható Fehéroroszországban, a hétvégi több százezres rendszerellenes tüntetések és az állami vállalatoknál indult tömeges sztrájkok után. Miután az oroszok sokat konzultáltak Lukasenkával, de egyelőre nem látják szükségét a katonai beavatkozásnak, a fehérorosz ellenzékkel való párbeszédnek viszont igen, a jelek szerint egy utolsó kísérletbe kezdett Lukasenka a hatalma stabilizálására két NATO-tagállam határán. Mindez tehát geopolitikailag és gazdaságilag is kiemelt téma, amelyben gyorsan pörögnek az események. A legfontosabbakat ebben a hírfolyamunkban követjük.

2020. augusztus 19. 19:33 Megosztás Fehéroroszország megerősíti a katonai jelenlétet az EU-s határa mellett Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter szerdán utasítást adott a katonai jelenlét megerősítésére Grodno térségében, a lengyel-litván...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés