Előfizetői tartalom

Koronavírus: gyorsul a terjedés Európában, aggódnak az iskolakezdések miatt

Portfolio
Augusztus 20-án 267 ezernél is több új koronavírus-fertőzöttet találtak a világban. Ez magasnak tekinthető, de majdnem 40 ezerrel alacsonyabb, mint az augusztus 14-i csúcs idején. A legfertőzöttebb országban, az Egyesült Államokban továbbra is csökkenő a trend, 44 ezer új beteg volt tegnap, de ez még mindig több, mint  atavaszi első hullám idején bármikor. Sokkal aggasztóbb India helyzete, ahol még a fertőzések emelkedésének szakaszában járunk, 20-án 68 900 új beteg volt, 700-al kevesebb, mint az augusztis 19-i csúcs idején. Európában romlik a helyzet, Spanyolországban tegnap 7000 új beteget találtak, ez már megfelel a tavaszi tetőzéskor látott átlagos új esetszámnak, itt már alighanem második hullámról beszélhetünk. Olaszországban a 840 új eset nyári rekordnak számít, de messze van a tavaszi esetszámoktól. Horvátországban viszont a tegnapi 255 új esethez fogható még nem volt az országban.

2020. augusztus 21. 19:15 Megosztás Az olaszoknál 34 évre csökkent a fertőzöttek átlagéletkora Több mint kilencszázzal emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma Olaszországban huszonnégy óra alatt az egészségügyi minisztérium péntek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés