Előfizetői tartalom

Koronavírus: vesztegzáras területre ment vacsorázni az ír uniós biztos, országos botrány lett belőle

Portfolio
|
MTI
Hatalmas botrányt kavart az ír uniós biztos Phil Hogan és Dara Calleary ír mezőgazdasági miniszter azzal, hogy egy vesztegzár alá helyezett írországi területre mentek a parlament golfklubjának mintegy 80 fős vacsorájára múlt szerdán. Ezzel ugyanis megsértették a járványügyi szabályokat, ráadásul az ír biztos az úton odafele vezetés közben még mobiltelefonált is, ami miatt a rendőrség megállította. Az ír mezőgazdasági miniszter már beadta lemondását, és ugyanerre szólította fel az uniós biztost is a saját hazája miniszterelnöke. Phil Hogan azonban állítólag nem akar lemondani, vasárnap nyilvánosan bocsánatot kért és részletes beszámolót küldött főnökének, az Európai Bizottság elnökének, aki egyelőre további magyarázatot vár Hogan tetteire.

Az Európai Bizottság elnöke további magyarázatot vár Phil Hogan ír uniós biztostól a járványügyi előírások megsértése miatt - közölte Dana Spinant illetékes szóvivő a brüsszeli testület hétfői sajtótájékoztatóján. Hogan vasárnap közzétett közleményében bocsánatot kért azért, mert augusztus 17-én részt vett az ír parlament golfegyesületének vacsorarendezvényén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés