Előfizetői tartalom

Vajon meglepetést okoz az MNB, vagy a papírforma teljesül?

Portfolio
Ezen a héten tartja augusztusi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank. Nagy változásra nem számítunk, a Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke által beígért kamatcsökkentések már lezajlottak, és a jegybank világossá tette, hogy a magyar alapkamatot nulla fölött szeretné tartani, így az alapkamat megváltoztatása meglepetés lenne. Magyarországról ezen kívül foglalkoztatási és kereseti statisztikák érkeznek, a nemzetközi fejlemények közül pedig a jegybankelnökök beszédeire, és a gazdaság kilbalásáról árulkodó mutatókra kell odafigyelni.

A hét első napja kevésbé lesz izgalmas számunkra, hétfőn a Magyar Nemzeti Bank a szokásos devizaswap tenderét tartja, amely az elmúlt hónapokban már jelentősen veszített fontosságából. A kedd már sokkal érdekesebb lesz, ezen a napon tartja ugyanis az MNB az augusztusi kamatdöntő ülését. Bár a forint némileg gyengül a múlt héten, a beavatkozás a jegybank részéről meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés