Előfizetői tartalom

Fizessünk az embereknek, hogy hordjanak maszkot? Hatalmas gazdasági haszna van a párszáz forintos textilnek

Portfolio
Minél többen hordanak maszkot, annál gyorsabb lehet a gazdaság kilábalása is a jelenlegi válságból, így a maszkok gazdasági haszna sokkal nagyobb, mint sokan gondolnák – derül ki az Economist cikkéből. A lap számításai szerint egyetlen amerikai egynapos maszkviselése több mint 56 dollárnyi GDP-kieséstől mentheti meg a gazdaságot. Emiatt a kormányoknak még inkább ösztönözni kellene a maszkviselést, akár fizetni is lehetne azoknak, akik hajlandók fegyelmezetten hordani.

Az Economist cikke a Goldman Sachs számításából indul ki, melynek alapfelvetése az, hogy a tömeges maszkviselés megakadályozhatja a későbbi fájdalmas gazdasági lezárásokat, több üzlet nyílhatna újra úgy, hogy a megfelelő távolságtartást fenntartják. A Goldman Sachs számításai szerint a maszkviselés 15 százalékpontos emelkedése a lakosságon belül a napi esetszámok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés