Előfizetői tartalom

Nem teljesült a kormány ígérete: magyarok százezrei maradtak munka és ellátás nélkül

Portfolio
Júliusban a koronavírus-járvány kirobbanása óta először csökkent az álláskeresők száma havi alapon. A mérséklődés azonban szezonális hatásoknak az eredménye, de jó hír, hogy a járvány kirobbanása óta tartó romló tendencia megállt. Az előző év azonos időszakához képest így is 120 ezerrel több az álláskereső, számuk eléri a 366 ezret. A főbb trendek inkább romlóak: egyre több álláskereső nem kap munkanélküli segélyt, növekszik az egy évnél hosszabb ideje munkanélküliek száma, miközben a csoportos leépítések száma is magas szinten mozog. Vagyis a vállalatok még nem heverték ki a krízist.

Júliusban 366 ezer álláskereső volt Magyarországon, ami csaknem 120 ezer fős növekedést jelent az előző év azonos hónapjához képest. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat értékelése szerint az előző év azonos időszakához képest jelentős a növekedés az álláskeresők számában (48%-os emelkedés), az elmúlt hónaphoz viszonyítva azonban a COVID-19 okozta helyzet óta először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés