Előfizetői tartalom

Itt a Fed forradalmi lépése: átalakítja az inflációs célkövetést a jegybank!

Portfolio
A Fed a jövőben „átlagosan 2 százalékos” inflációt tűz ki céljául – jelentette be csütörtökön Jerome Powell jegybankelnök a Jackson Hole-i konferencián tartott beszédében. Egyelőre a szakértők is csak találgatják, hogy ez a gyakorlatban hogyan befolyásolja majd az amerikai jegybank lépéseit, Powell szerint lehetőség lesz átmenetileg a 2%-os eddigi inflációs cél túllépésére, amit a laza monetáris politika jeleként értelmezhetünk.

A Fed eddigi 2%-os inflációs célja „szimmetrikus” volt, erről térnek át az átlagos inflációt célzó monetáris politikára, bár egyelőre nem teljesen világos, hogy a gyakorlatban mi lesz a különbség a kettő között. Powell szerint a legfontosabb változás, hogy a jövőben az infláció átmenetileg 2% fölé is emelkedhet, hogy azzal támogassa a gazdaságot és a munkaerőpiacot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés