Előfizetői tartalom

Koronavírus: így szabadulhatnak ki idő előtt a házi karanténba kerülő magyarok

Portfolio
Szeptember elsejétől alapjaiban változik meg a külföldről hazautazásra vonatkozó szabályozás. Az eddigi három színkód helyett gyakorlatilag minden ország piros besorolást kap, ami azt jelenti, hogy minden hazatérő állampolgár 14 nap karanténra kötelezett. De ez kiváltható, így akár korábban is szabadulhatnak az érintettek a hatósági zár alól.

A pénteki Kormányinfón tett bejelentésekkel eldőlt, hogy a kormány a járvány felfutását ezúttal a határzár bevezetésével kívánja megelőzni. Az új szabály értelmében bármilyen országból is tér haza a magyar állampolgár, 14 napig kötelező karanténba vonulnia, a karantén azonban kiváltható két nap különbséggel bemutatott két negatív koronavírus-teszttel. Összefoglaljuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés