Előfizetői tartalom

Koronavírus: megjelent az utazási korlátozásokról szóló rendelet, íme a részletek!

Portfolio
Megjelent a vasárnapi Magyar Közlönyben a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról és az utazási korlátozásokról szóló egy-egy kormányrendelet. A döntés lényegéről Gulyás Gergely miniszter a pénteki Kormányinfón már beszélt, most viszont már a szeptember 1-jétől hatályos részletek is ismertek. A külföldről hazatérő magyar állampolgárokra főszabály szerint 14 nap karantén vár, amelyet csak 2 negatív koronavírust-teszttel lehet elhagyni. Külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, de kivételes esetekben ezt kérelmezni lehet, ilyen esetben szintén 14 nap karanténról vagy 2 negatív koronavírustesztről rendelkezik a jogszabály. A határon ingázók legfeljebb 24 órát tölthetnek a másik ország 30 kilométeres határmenti sávjában, és külön szabályok vonatkoznak a kapcsolt vállalkozások utazóira is.

Visszaáll a határellenőrzés A határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló, szeptember 1-jétől október 1-jéig hatályos 407/2020. kormányrendelet értelmében a kormány Magyarország közrendjét és belső biztonságát fenyegető komoly veszély fennállása miatt kihirdeti, hogy a teljes belső határon a határellenőrzést ideiglenesen visszaállítja, hatályát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés