Előfizetői tartalom

Felhagyhatnak a svédek a különutas politikával - Megindult a roham a maszkokért

Portfolio
Megugrott a maszkok iránti kereslet Svédországban, miután a hatóságok belátták: a maszkviselés bizonyos szituációkban mégiscsak hasznos lehet a vírus terjedése elleni védekezésben. Az európai szinten bevett gyakorlatot eddig a skandináv országban hanyagolták, mert vitatták annak hatékonyságát. Ezzel a lépéssel fordulatot vehet az ország járványkezelési politikája is.

Svédországban - szemben a legtöbb európai országgal - nem rendeltek el olyan szigorú intézkedéseket a koronavírus terjedésének megfékezésére, nyitva tarthattak az üzletek, éttermek, iskolák, miközben a maszkviselést sem tették kötelezővé, mert kétségbe vonták annak hatékonyságát. A svéd modellt akkor sokan üdvözölték, mert az akkori érvelések szerint a járványt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés