Előfizetői tartalom

Nagyot zuhantak a magyar beruházások a koronavírus-válságban

Portfolio
2020 II. negyedévében tovább csökkentek a nemzetgazdasági beruházások, a fejlesztések volumene 9,9%-kal maradt el az előző év azonos időszakitól - jelenti a KSH. A csökkenés a legtöbb nemzetgazdasági ágban bekövetkezett. A költségvetési szervek beruházásai jobban mérséklődtek, mint a vállalkozások fejlesztései. Előbbi esetében leginkább az uniós projektek csökkenő teljesítményértéke, utóbbinál elsősorban a koronavírus miatt kedvezőtlenné váló gazdasági környezet okozta az alacsonyabb aktivitást.

A beruházások visszaesése nem volt annyira sokkszerű, mint a gazdaság több más területének leállása a koronavírus-válságban. A beruházások már egy éve negyedévről negyedévre csökkennek, elsősorban az uniós forrásokra alapozó állami fejlesztések ciklikus esése miatt, kisebb részt a magánberuházások gyors dinamikjának enyhülése miatt. A visszaesés mértéke éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés