Előfizetői tartalom

Koronavírus: a második világháború óta nem látott amerikai deficit- és adósságadat várható

Portfolio
A szeptember végén záruló költségvetési évben 3311 milliárd dolláros szövetségi költségvetési hiány várható az Egyesült Államokban, ami a GDP 16%-át jelenti és így az adósságráta 98%-ra emelkedhet, majd jövőre átlépheti a 100%-ot – közölte szerdán az amerikai Kongresszusi Költségvetési Iroda (CBO). Mind az idei GDP-arányos deficit, mind a jövő évi adósságráta a második világháború óta a legmagasabb arányt jelenti.

Bár ezek hatalmas számok, érdemes hozzátenni, hogy a CBO áprilisban még 3700 milliárdos deficittel számolt idénre, 2100 milliárd dollárossal pedig jövőre, a friss előrejelzés viszont 1810 milliárd dollár. Most tehát mindkét évre kisebb deficit előrejelzéseket mond a pártoktól független hivatal, amiben annak is szerepe lehet, hogy végül a koronavírus-válság miatti újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés