Előfizetői tartalom

Újra be kell zárni a budapesti szállodákat

Portfolio
Budapest szállodaforgalma 90 százalékban a külföldi turistáknak kitett, de ugyanebben a cipőben járnak az idegenvezetők is, akik "legjobb esetben" nyelvtanárként folytatják a munkát, hacsak nem hagyják el a pályát vagy nem álláskeresési támogatásból vagy tartalékokból élnek - írja az Infostart. Be kell zárni a budapesti szállodákat a kormány által bejelentett beutazási korlátozások miatt, ezek ugyanis a külföldiekből élnek, akik most nem jöhetnek a magyar fővárosba. Ezt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke mondta az InfoRádiónak. Flesch Tamás hozzátette: a szállodaipar a kormánytól vár segítséget, hogy túlélje a válságot.

Ugyanaz a helyzet áll elő, amely áprilisban egyszer már kialakult. Budapest 90 százalékban külföldi turistákra épül, és most újra be kell zárnunk, kormányzati segítség nélkül pedig nem fogjuk tudni megtartani a személyzet nagy részét - írta le a helyzetet Flesch Tamás. Hogy nyáron mennyit tudtak "behozni", arról elmondta, a július-augusztus tényleg nagyon erős volt, még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés