Előfizetői tartalom

Kirúgással fenyegetik az Ausztriában dolgozó magyarokat a határzár miatt

Portfolio
Dühös panaszok sokasága érkezett a szeptember 1-től hatályba lépett magyar határzár következményei miatt a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, illetve a bécsi magyar nagykövetségre, utóbbi olyan jelzéseket kapott, hogy az Ausztriában ingázással dolgozó magyarok elbocsátás veszélyével szembesülnek a 30 km-es szabály miatt – írja körképében a Népszava. Sok nyugat-magyarországi kisebb vállalkozást is károsan érint ez a szabály: akadályozza a nyugat-európai munkáinak ellátását. A lap tudomása szerint a panaszokból kormányzati dokumentumok is készültek, amelyek szerint a felháborodás politikai kockázatokkal, a kormánypárt számára szavazatvesztéssel is járhat.

A lap körképének fontosabb információi: Sok panasz érkezett az Ausztriában dolgozó magyarok felől, miszerint „elárulva, diszkriminálva, megszégyenítve érzik magukat” a szigorított határátlépési szabályok miatt, ugyanis csak azok ingázhatnak, akik itthon a határtól legfeljebb 30 km-re laknak és kint legfeljebb 30 km-re dolgoznak, miközben sokan vannak, akik ezen távolságokon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái