Előfizetői tartalom

Az agyimplantátum, ami megváltoztathatja a gondolkodásunkat is

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezére nemrég egy forradalmi fejlesztésről számolt be, amelynek teljes körű elemzése még nem időszerű, hiszen valójában még keveset tudunk az új agyimplantátumról, amelyet a Neuralink fog gyártani. Ennek ellenére talán nem túlzás azt állítani, hogy néhány évtized múlva, a mára visszatekintve azt fogjuk mondani, hogy 2012 után 2020-ban is egy újabb civilizációs lépcsőfokra lépett az emberiség, ami saját evolúcióját is meghatározhatta.

A mesterséges intelligencia és a génmódosítás után a big datának nevezett tendencia keretében az egyre okosabb implantátumok – amelyek valójában már évtizedek óta velünk vannak, pl. műszív pacemaker vagy a hallást „visszahozó” cochleáris implantátumok – megjelenésével egy új fejlemény bontakozik ki a szemünk láttára: az újabb agyimplantátum az ember és a technológia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés