Előfizetői tartalom

Itt az újabb pofon: nem tud kimászni a romok alól Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Portfolio
Hiába csillant fel a remény júliusban, az augusztusi értékesítési statisztikák alapján elmondható, hogy továbbra sem képes talpra állni a brit autópiac. Ebben az is szerepet játszott, hogy a magánszemélyek részére történő eladások és a céges értékesítések egyaránt estek múlt hónapban a Brexit okozta bizonytalanság és a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt. A szigetország autópiacának ugyanakkor van egy olyan szegmense, amely elképesztő teljesítményt nyújt a kialakult helyzet ellenére is, az elektromos autók iránti kereslet töretlen az év eleje óta.

Korábban már többször részletesen írtunk arról, hogy a britek EU-ból való kilépése, valamint az azt követő tárgyalási sorozat végső kimenetelével kapcsolatos bizonytalanság jelentős károkat okoz a szigetország gazdaságának, különösképpen a legendás brit autógyártásnak, amely gyakorlatilag a szemünk láttára omlik össze a Brexit súlya alatt. A koronavírus megjelenése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái