Előfizetői tartalom

Koronavírus: új rekordon a járvány terjedése néhány ország miatt, látványos ábrákat mutatunk

Portfolio
Minden eddiginél magasabbra, napi 268 ezer főre ugrott a koronavírus világszintű terjedési üteme a 7 napos mozgóátlagunk alapján, és ebben néhány ország újra, vagy folyamatosan romló járványügyi helyzetének kiemelt szerepe van. India járványgörbéje még mindig csak felfelé tart, de már Indonéziáért is kezdhetünk aggódni, közben az amerikai és brazil görbe „már csak” napi 40 ezer fő körül oldalaz, míg az argentin járványhelyzet berobbant a napi 10 ezres fertőzéssel. Európában a spanyol járványgörbe már jóval a tavaszi tető felett jár sajnos és a brit görbe is egyre emelkedik, akárcsak az ukrán. A mi régiónkban a magyarral együtt meredeken emelkedik a cseh görbe, a szlovák is elindult felfelé, a román, osztrák és horvát stagnál, míg a lengyel esni kezdett. Globális körképünk következik néhány látványos ábrával.

A koronavírus globális és regionális terjedését hónapok óta kiemelt figyelemmel követjük, mert a járvány intenzitása indikációt adhat arra, hogy mely területeken lehet szükség előbb-utóbb a korlátozások esetleges szigorítására, enyhítésére. Azt is tudjuk persze, hogy a hivatalos - a John Hopkins Egyetem adatbázisából – származó számok messze nem fedik a valóságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés