Előfizetői tartalom

Koronavírus: újabb rekordot döntött az új esetek száma Magyarországon

Portfolio
576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8963 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy krónikus beteg, így az elhunytak száma 625 fő, 3961-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4377 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 164 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen - írja a kormányzati portál.

Az új esetszám és vele a 7 napos mozgóátlag is új csúcsra emelkedett, utóbbi most 403 főnél jár, nem kérdés, hogy a második hullám elérte hazánkat, és már az sem, hogy az elsőnél gyorsabban terjed a járvány. Ahogy az igazolt fertőzöttek, úgy a kontaktok száma is gyorsan emelkedik. A tesztek száma szintén korábban nem látott mértéket öltött: 11 424 tesztet végeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés