Előfizetői tartalom

Brexit: a britek nem adják fel, hisznek a megegyezésben

MTI
Még mindig van idő arra, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió megállapodásra jusson a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről, de ehhez az szükséges, hogy az EU "reálisabban" álljon hozzá a tárgyalásokhoz - közölte a kedden kezdődő újabb tárgyalási forduló előtt a brit tárgyalóküldöttség vezetője. Mindez a hétfői éles üzenetváltásokat követte, amelyek egyik jeleként a brit kormány a tervek szerint megpróbálná jogilag felülírni az EU-val már megkötött és ratifikált kilépési megállapodást is, amit tegnap a legdurvább zsarolási kísérletnek minősítettünk összefoglalónkban.

A brit kormány mindenekelőtt átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kíván elérni az EU-val, ám az erről tartott eddigi hét tárgyalási fordulón nem történt érdemi előrelépés. David Frost brit főtárgyaló és Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóstábjának vezetője kedden Londonban kezdi a nyolcadik fordulót. Frost az újabb egyeztetések előestéjén kiadott nyilatkozatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés