Előfizetői tartalom

Gyakorlatilag megsemmisült Dél-Afrika gazdasága a koronavírus-járványban

MTI
A Dél-Afrikai Köztársaság hazai összterméke (GDP) 51 százalékkal zuhant a második negyedévben az előző negyedévvel összevetve, éves összehasonlításban 17,1 százalékos volt a visszaesés a koronavírus-járvány következményeként. A Reuters által megkérdezett elemzők is jelentős, bár lassabb, 47,3 százalékos negyedéves gazdasági teljesítménycsökkenésre számítottak.

Az afrikai kontinens legiparosodottabb államának második negyedévi gazdasági visszaesése a hetedik legnagyobb volt a világon. A második negyedévi GDP rekordmértékben, egyben már a negyedik egymást követő negyedévben zsugorodott, ilyen hosszan tartó visszaesésre nem volt példa az ország történetében. A dél-afrikai statisztikai hivatal által kedden ismertetett adatokra a nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés