Előfizetői tartalom

Megtorpant a magyar export kilábalása júliusban

Portfolio
Júniushoz képest júliusban kissé kevesebb volt a magyar export euróban számított értéke (8,542 milliárd euró után 8,509 milliárd euró) és így a kivitelünk még mindig 5,6%-kal elmaradt az egy évvel ezelőttinél – derült ki a KSH mai előzetes adataiból. Ugyanígy az importnál is látszik a tavaszi zuhanásból való kilábalás megtorpanása. Összességében a mai adatközlésből az látszik, hogy gyenge még a külső kereslet a koronavírus-járvány által okozott gazdasági problémák miatt, így megtorpant az export és az import fellendülése, és ezért mérsékelt többlet alakult ki a külkereskedelmünkben a nyár közepi hónapban.

Budapest Economic Forum 2020 A magyar gazdaság kilábalási esélyeiről részletesen lesz szó a Portfolio Budapest Economic Forum rendezvényén október 8-án. További részletek: Információ és jelentkezés A KSH adatai szerint idén júliusban az export euróban számított értéke 5,6, az importé 7,7%-kal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés