Előfizetői tartalom

Új eszközzel harcol az MNB, hogy elérje a céljait

Portfolio
A monetáris transzmisszió hatékonyságát növelő és a jegybanki eszköztár egyszerűsítését szolgáló lépésekről döntött kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB), közölte a jegybank. Az MNB devizalikviditást nyújtó swap eszköz meghirdetésével biztosítja, hogy a hazai FX swap piaci hozamok negyedév végi volatilitása érdemben csökkenjen, a hozamok összhangban legyenek a Monetáris Tanács által meghatározott rövid oldali kamatszinttel. Emellett a Monetáris Tanács egyéb, a kötelező tartalékot és a fedezett hiteleszközt érintő technikai változtatásokról is döntött.

A Magyar Nemzeti Bank döntése alapján a monetáris transzmisszió erősítése érdekében a forintlikviditást nyújtó swapeszköz rendszeres meghirdetése mellett szükséges esetekben jegybanki devizalikviditást nyújtó swaptenderek alkalmazására is sor kerül. A Monetáris Tanács többször jelezte, hogy a rövid oldali hozamaival megfelelő távolságot kíván tartani a nulla szinttől....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái