Előfizetői tartalom

A Schaeffler gyárbezárásokra, leépítésekre kényszerül Európában - Az új magyar gyárról is döntöttek a németek

Szandányi Levente
A legfrissebb híradások szerint 4 400 munkahelyet szüntet meg és több gyárát bezárja vagy értékesíti a Schaeffler. A Magyarországon is jelen lévő globális autóipari és ipari beszállító a koronavírus-járvány szektorra gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt kényszerül erre a lépésre. A németek döntése egyáltalán nem egyedi, a kereslet és a megrendelés állományok jelentős csökkenése, vártnál lassabb visszaépülés miatt több iparági szereplő is hasonlóan cselekedett az elmúlt hónapokban. Jó hír viszont, hogy az átalakítások nem érintik a hazánkba tervezett új gyár megépítését, a 23,5 milliárd forintos beruházás megvalósulhat.

A cégcsoport döntése elsősorban németországi üzemeket, valamint két európai gyárat érint majd a vállalat tájékoztatása szerint. Közleményükben azt is jelezték, hogy a cégcsoport wuppertali, eltmanni és clasthal-zellerfeldi üzemét zárják be, vagy értékesítik más iparági szereplők számára. Lényeges hangsúlyozni azt is, hogy a 4 400 fő elbocsátásra nem egyszerre kerül...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái