Előfizetői tartalom

A Schaeffler gyárbezárásokra, leépítésekre kényszerül Európában - Az új magyar gyárról is döntöttek a németek

A legfrissebb híradások szerint 4 400 munkahelyet szüntet meg és több gyárát bezárja vagy értékesíti a Schaeffler. A Magyarországon is jelen lévő globális autóipari és ipari beszállító a koronavírus-járvány szektorra gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt kényszerül erre a lépésre. A németek döntése egyáltalán nem egyedi, a kereslet és a megrendelés állományok jelentős csökkenése, vártnál lassabb visszaépülés miatt több iparági szereplő is hasonlóan cselekedett az elmúlt hónapokban. Jó hír viszont, hogy az átalakítások nem érintik a hazánkba tervezett új gyár megépítését, a 23,5 milliárd forintos beruházás megvalósulhat.

A cégcsoport döntése elsősorban németországi üzemeket, valamint két európai gyárat érint majd a vállalat tájékoztatása szerint. Közleményükben azt is jelezték, hogy a cégcsoport wuppertali, eltmanni és clasthal-zellerfeldi üzemét zárják be, vagy értékesítik más iparági szereplők számára. Lényeges hangsúlyozni azt is, hogy a 4 400 fő elbocsátásra nem egyszerre kerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés