Előfizetői tartalom

Szállodaszövetség: csaknem 40 százalékot drágultak a balatoni hotelek

MTI
A nyári főszezonnak számító júliusban annak ellenére is jócskán drágultak a szállodák tavalyhoz képest, hogy a koronavírus-járvány miatt kevesebb vendégük volt, leginkább, csaknem 40 százalékkal a balatoni árak nőttek. A szállodák júliusi 29,7 milliárd forint bruttó árbevétele így is 42,6 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb ágazati elemzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Az elemzés idézi az STR Global társaság legfrissebb nemzetközi összevetését, amely szerint a kelet-közép-európai régióban - Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - a nettó Revpar mutatót (egy kiadható szobára jutó szállásdíj bevétel) tekintve 23,4 euróval Magyarország a 3. helyen végzett Ausztria (33,6 euró) és Szlovákia (26,3 euró) mögött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés