Előfizetői tartalom

Egy világot átalakító forradalom küszöbén állunk, így lehet megjátszani a tőzsdén

Portfolio
Világos trend az elektromos járművek felé való elmozdulás a világban, amely idén a tőzsdék egyik nagy slágersztorija is. Az elektromosautó-gyártókról valószínűleg a legtöbbeknek a Tesla jut eszébe, viszont már számos olyan cég van a tőzsdéken, amelyek ugyanabban a szegmensben működnek. Az egyik probléma viszont ezekkel az, hogy sok esetben túl vannak árazva, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a legtöbbnek még árbevétele sincs. Tehát ha valaki szeretné meglovagolni a trendet, de elriasztják az újdonsült sztárrészvények fundamentumai, akkor érdemes lehet kicsit távolabbról megvizsgálni az egész elektromos autó szegmenst, és nem kifejezetten az autógyártókra fókuszálni, hanem például ezek beszállítóira, vagy a közlekedéshez szükséges infrastrukurát biztosító cégekre, amelyekről jóval kevesebb szó esik, de mégis kulcsszereplői lesznek az elektromos autó forradalomnak.

Elektromos autó forradalom A Tesla hihetetlen részvénypiaci teljesítményt nyújtott idén, még a szeptemberi visszaeséssel együtt is, miközben számos más elektromosautó-gyártó is a tőzsdére ment, és még többen várnak az elsődleges részvénykibocsátásra. Mindeközben a nagy, hagyományos autógyártók is kezdenek elmozdulni egy zöldebb irányba, és megindítják az elektromos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés