Előfizetői tartalom

Szétverik a nőtüntetést Fehéroroszországban

MTI
Több száz nő vonult utcára Minszkben Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök lemondását követelve szombaton, a biztonsági erők legalább 30 tüntetőt őrizetbe vettek - számolt be a tut.by független fehérorosz hírportál. Szemtanúk szerint azonban az őrizetbe vettek száma már az első órában elérte a negyvenet, és legalább ötezren jelentek meg a megmozduláson, köztük sok nő.  

Az egyenruhások több esetben erőszakosan léptek fel a tüntetők ellen. A biztonsági erők korábban kesztyűs kézzel bántak a női tiltakozókkal, és főként férfiakat vettek őrizetbe. Éppen ezért jelent meg sok nő a tüntetéseken. Szvjatlana Cihanouszkaja Litvániába menekült volt ellenzéki elnökjelölt felszólította a rendőröket, hogy ne kegyetlenkedjenek a tüntetőkkel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés