Előfizetői tartalom

Nyomást gyakorolt Kínára az EU, hogy elősegítse a beruházási megállapodás megkötését

MTI
Ma délután rendezték a koronavírus-járvány miatt elhalasztott EU-Kína csúcstalálkozót, ezúttal online videókonferencia keretében és ennek legfőbb üzenete az, hogy az EU kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik, nem akar játéktér lenni a hirtelen felemelkedő ázsiai ország számára és pár dologban a kínaiaknak kell lépni, ha év végéig beruházási megállapodást akar kötni az EU-val.

Az Európai Unió (EU) kiegyensúlyozott, tisztességes, felelős és alapvető méltányosságon alapuló kapcsolatot kíván kialakítani és ápolni Kínával - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben a tanácskozás után az MTI összefoglalója szerint. Charles Michel mellett Angela Merkel, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés