doktor korona kórház
Gazdaság

Jakab Ferenc: egyszerre lehetne visszaszorítani az influenzát és a koronavírust

Portfolio
Ha betartanánk az egyszerű járványügyi intézkedéseket, akkor mind az influenzától, mind a koronavírustól meg tudnánk magunkat kímálni - mondta a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

"Sehogy" - válaszolta Jakab Ferenc az InfoRádió azon kérdésére, hogy lehet majd ősszel elkülöníteni, hogy ki koronavírusos és ki influenzás. Nagyon hasonlók a tünetek, nagyon hasonló a klinikai megjelenési forma a két vírus esetében - tette hozzá.

"Talán az influenzaoltásnak most még inkább van létjogosultsága és szerepe az idén, mint az elmúlt években. Talán most még jobban érdemes elgondolkodni azon, hogy valaki influenzaoltást adasson magának" - fogalmazott. De ha betartanánk azokat az egyszerű járványügyi intézkedéseket, hogy "hordjál maszkot, tartsál távolságot, moss és fertőtleníts kezet, akkor két legyet üthetünk egy csapásra, és mind az influenzától, mind pedig SARS-Covidtól meg tudjuk magunkat kímélni" - mondta Jakab.

"Ez ennyire egyszerű, mert ha az egyiket nem kapom meg ilyen intézkedések mellett, akkor a másikat sem fogom nagy valószínűséggel. A déli féltekén, ahol most volt influenzaszezon, publikáció jelent meg arról, hogy elmaradt az influenzaszezon" - fogalmazott. A járványügyi intézkedések miatt nemcsak a koronavírust, hanem az influenzavírust is vissza tudták szorítani - szögezte le.

Címlapkép: Getty Images

traders
győr
Orban Viktor keshegyre meno vitak unios tamogatas 200703
teslashutter-20171012
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
A legfontosabb indexek, részvények élő elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
korona_vilag