Előfizetői tartalom

Nagy pofont kapott az építőipar és még mindig nem tudott belőle felállni

Portfolio
Az épületek építésénél viszonylag gyors, az egyéb építmények főcsoportban csak lassú visszapattanás látszott Magyarországon a tavaszi mélypontról júliusban és ez okozta azt, hogy éves alapon az építőipari termelés volumene még mindig 21%-kal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól – derül ki a KSH adatközléséből. Összességében az látszik, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatása még a nyár közepén is jelentős volt az építőiparban és a rendelésállományi adatok sem sok jó hírrel kecsegtetnek, részben amiatt, mert közeledünk az uniós fejlesztési ciklus végéhez.

Budapest Economic Forum 2020 A magyar gazdaság kilátásairól részletesen szó lesz a Portfolio október 8-i Budapest Economic Forum konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés Az év/év adatok szerint mindkét építményfőcsoport termelése csökkent júliusban: az épületeké 18,8, az egyéb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés