Előfizetői tartalom

Világcégek kérik az Európai Uniót, vállalja a szén-dioxid-kibocsátás jelentősebb csökkentését

MTI
Több mint 150 nemzetközi nagyvállalat és befektető, köztük az EDF, az Apple és a Google nyílt levélben szólította fel Európa vezetőit, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 55 százalékos csökkentését tűzze ki célul 2030-ra - közölte nyilatkozatában a Cambridge-i Egyetem Fenntartható Vezetés-módszertani Intézete (CISL).

Azért írunk, hogy önöket, mint Európa vezetőit arra kérjük, kerüljék el az éghajlatváltozás legrosszabb hatásait, és teremtsenek meg egy fenntartható és versenyképes gazdasági fellendülést, beleértve azt is, hogy egyértelműen meghatározott nemzeti célokat tűzzenek ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 55 százalékos csökkentésére 2030-ig - fogalmaznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés