Előfizetői tartalom

A vírus nem ismeri a naptárat - Ha bedurvul a járvány, akkor padlóra kerülnek a cégek

Portfolio
A második hullám súlyosabb hatást gyakorolhat a vállalatokra, mint a járvány első hulláma – vélekednek a Portfolio által megkérdezett munkáltatói szervezetek. A vállalatok egy része mostanra tartalékainak végére ért, a kilátások bizonytalanok, a kormányzati támogatások kifutnak, ezért újra leépítésben gondolkodnak. A cégek azt szeretnék, ha a második hullám közepette kitartanának vagy újraindulnának a kormányzati támogatások, a vírus ugyanis "nem ismeri a naptárat". A fertőzés növekedése azzal járhat, hogy egyre több cég nem tudja fenntartani a termelés folytonosságát a következő időszakban. A vállalatok rendszeresen tárgyalnak a kormánnyal a lehetséges megoldásokról, egyelőre csak annyi biztos, hogy a járvány második hulláma már itt van, az új intézkedésekre viszont még várni kell.

Budapest Economic Forum 2020 A magyar vállalatok kilátásai is szóba kerülnek a Budapest Economic Forum konferencián október 8-án Információ és jelentkezés Vége a bértámogatásnak, nő a bizonytalanság „Már most látszik, hogy a második járványhullám sokkal nagyobb lehet, mint az első volt” –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés